Contemporary Bungalow, India

Juhu / India / 2010

3
3 Love 842 Visits Published
The home has been designed by combining two existing row houses owned by the client and is spread over the area of 8,000 sq.ft. Every part of the home is designed around the existing grid of the house. Both the original buildings were revamped and some areas were extended to create multipurpose space. THE CONSERVATORY The sloping glass conservatory is an open to sky seating area. The glass roof floods it with natural light throughout the day. Ligne Roset low lying furniture and Lord Buddha’s face woven in silk threads against the wall lends a soothing effect to the space. LUXURIOUS INTERIORS Infusion of all colors through fabrics, rugs, artwork and photography are carefully suggested to make a complete lifestyle reformation. The spacious living cum dining room with its different kind of seating arrangement blends well with the fragmented structure of the house. The kitchen is designed in a black and white contrast with a mini dining area emphasized with a formal chandelier that adds a twist to the straight lines. The bedrooms are open and play well with the low restricting structural grid that we carry forward from the existing structure. The lavish master bathroom has been constructed with contrasting shades of blue and white. The home theatre, beautiful terrace, and a home gym, all take the luxury to a new level. EXTERIOR LANDSCAPE The dynamic tilted glass conservatory is nestled along with the landscape. The immaculately landscaped lawn is complete with coconut palms, a waterfall and decorative lights. The first floor facade is made up of glass, allowing for a breathtaking view of the outside greenery. Though the house is a new age smart home with lighting, security, entertainment and all services integrated on a finger touch, the emphasis is more on details and how every corner is stitched to our imagination.
3 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The home has been designed by combining two existing row houses owned by the client and is spread over the area of 8,000 sq.ft. Every part of the home is designed around the existing grid of the house. Both the original buildings were revamped and some areas were extended to create multipurpose space. THE CONSERVATORY The sloping glass conservatory is an open to sky seating area. The glass roof floods it with natural light throughout the day. Ligne Roset low lying furniture and Lord Buddha’s...

    Project details
    • Year 2010
    • Status Completed works
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users