House S | Keiji Ashizawa Design

Tokyo / Japan / 2011

67
67 Love 8,667 Visits Published
House S is located within a cul-de-sac, in a quiet residential area in the centre of Tokyo. Ancient pine and zelkova trees dot the surrounding landscape, remnants of a time when the neighbourhood sited samurai residences. The design responds by integrating various garden typologies into the floor plan, pulling the landscape in, and ultimately becoming part of the greater environment. The structure, while complex, recedes from view through careful detailing. The spaces, initially defined by external light penetration, natural air flow and the placement of the clients’ extensive art and furniture pieces, each present a unique seasonal experience depending on the floor level and orientation to the sun. Project Team: Keiji Ashizawa, Rie Honjo Photography: Daici Ano
67 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    user
    Enlarge image

    House S is located within a cul-de-sac, in a quiet residential area in the centre of Tokyo. Ancient pine and zelkova trees dot the surrounding landscape, remnants of a time when the neighbourhood sited samurai residences. The design responds by integrating various garden typologies into the floor plan, pulling the landscape in, and ultimately becoming part of the greater environment. The structure, while complex, recedes from view through careful detailing. The spaces, initially defined by...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 67 users