Twin loft apartments

Stockholm / Sweden / 2005

51
51 Love 7,409 Visits Published
This former disused attic constituted the two main wings of a 19th century building facing a town square. The renovation was in all respects like building anew. A new concrete slab was poured on top of the old brick and wood frame to hold the new granite floors and everything else above. Only the original fly-beams of bare darkened wood tell of the underlying old structure. The round room of the central tower located between the two wings became a spa with direct access from both apartments. Three chimney shafts serving the apartments below were encased by black glass white glass and vertical floor tiles respectively. Three space-defining volumes were thus created separating room functions – cooking eating living sleeping. New windows were cut into the roof plane in an apparently random way – accentuated by differently angled niche sides. Other features include: • A separate bathroom in a smaller round room that formerly held a spiral staircase to the attic. • Boffi kitchens. • Hidden guest room and study on a mezzanine.
51 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    This former disused attic constituted the two main wings of a 19th century building facing a town square. The renovation was in all respects like building anew. A new concrete slab was poured on top of the old brick and wood frame to hold the new granite floors and everything else above. Only the original fly-beams of bare darkened wood tell of the underlying old structure. The round room of the central tower located between the two wings became a spa with direct access from both...

    Project details
    • Year 2005
    • Work finished in 2005
    • Contractor Kårell & Kärras Byggnads AB
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Lofts/Penthouses
    • Websitehttp://www.claessonkoivistorune.se
    Archilovers On Instagram
    Lovers 51 users