House Roces | Govaert & Vanhoutte Architects

photography by Tim Van De Velde Bruges / Belgium / 2012

38
38 Love 6,821 Visits Published
House Roces
Selected for Leaf award 2012 - short list

Op een langwerpig perceel te Brugge ontwierpen we een conceptuele woning. Het betrof een bebost perceel van 75 op 30 m die rechts aan een beschermd beukenbos aanpaalt.

Het concept zou een hoge graad van transparantie vertonen en een antwoord bieden op de minimale lichtinval die eigen is aan het wonen in een bosrijke omgeving.

Er werd een manifest horizontaliserend concept nagestreefd in contrast met de vertikaliteit die wordt bewerktstelligt door de talrijke aanwezigheid van omringende bomen.

Het basisconcept gaat uit van een rechthoekig volume van 51.30 m bij 7.20 m met een bovengrondse hoogte van 4.20m. Dit basisvolume wordt ingesneden in functie van functionele eisen en eisen op vlak van licht; ter realisatie van een inritgedeelte naar een ondergrondse parking, als uitsnijding op de achterzijde ter realisatie van een halfondergrondse patio en ter realisatie van een toegankelijkheid en een terrasontwikkeling op de achterzijde van de woning.
38 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    user
    Enlarge image

    House Roces Selected for Leaf award 2012 - short list Op een langwerpig perceel te Brugge ontwierpen we een conceptuele woning. Het betrof een bebost perceel van 75 op 30 m die rechts aan een beschermd beukenbos aanpaalt. Het concept zou een hoge graad van transparantie vertonen en een antwoord bieden op de minimale lichtinval die eigen is aan het wonen in een bosrijke omgeving. Er werd een manifest horizontaliserend concept nagestreefd in contrast met de vertikaliteit die wordt...

    Project details
    • Year 2012
    • Work started in 2011
    • Work finished in 2012
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 38 users