Dwelling in Etura | Roberto Ercilla Arquitectura

Etura alava / Spain / 2011

35
35 Love 6,597 Visits Published
The parcel slope determines the starting point of the project. The visual impact of the housing is reduced by placing it below the access level into the side, with a piece strongly over hanged. This is achieved by minimal intervention in the environment (9% parcel occupancy). The roof garden with a small access pavilion and vehicle protection completes the intervention. The buried provision, vegetation cover, the use of renewable energy -biomass- and water-saving measures, greatly reduces energy consumption. The shot passed through is resolved by the ladder, which acts as a chimney. The house is oriented south, coinciding with the sights and disposition prevents the North and the cold winds of winter. All construction is reinforced concrete structure.
35 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The parcel slope determines the starting point of the project. The visual impact of the housing is reduced by placing it below the access level into the side, with a piece strongly over hanged. This is achieved by minimal intervention in the environment (9% parcel occupancy). The roof garden with a small access pavilion and vehicle protection completes the intervention. The buried provision, vegetation cover, the use of renewable energy -biomass- and water-saving measures, greatly reduces...

    Project details
    • Year 2011
    • Work finished in 2011
    • Main structure Reinforced concrete
    • Client Zikotz
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 35 users