RESIDENCE IN GLYFADA GREECE

Glifada / Greece / 2014

17
17 Love 15,896 Visits Published

This two-storey house is located in the northeastern part of the plot, in order to provide a large courtyard with a pool, southwest oriented enclosing the main entrance from Dimokratias Str. The building’s form is simple, while the southwest façade emphasizes a horizontality, resulting to an austere, almost monumental design with two major gates. The southwest gate leads to the house’s main entrance. The surrounding area lies 1m higher than the street level, which, along with the tall planting, provides privacy to the residents. The living areas on the ground floor were designed as an open space, oriented to the south, with views over the garden, whereas a playroom and a guesthouse are situated on the back, along to the backyard. The upper floor accommodates the family’s bedrooms and an open space office, all with direct access to outdoor space. Storage rooms, gym, garage and living area for the domestic worker, can be found on the basement. Construction by KDI CONTRACT.

17 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    This two-storey house is located in the northeastern part of the plot, in order to provide a large courtyard with a pool, southwest oriented enclosing the main entrance from Dimokratias Str. The building’s form is simple, while the southwest façade emphasizes a horizontality, resulting to an austere, almost monumental design with two major gates. The southwest gate leads to the house’s main entrance. The surrounding area lies 1m higher than the street level, which, along with the tall planting,...

    Project details
    • Year 2014
    • Work started in 2013
    • Work finished in 2014
    • Main structure Reinforced concrete
    • Client ARIS BRUMAS
    • Contractor KDI CONTACT
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 17 users