Two Beams House

Tibau / Brazil / 2016

110
110 Love 10,595 Visits Published

From the architect: Through the different levels and the opposing elements, we got a very rich spatiality, I think we reach the goal. Any place in the house has three essential items: view, ventilation and natural lighting.


The idea was to create a home with a new concept, I think that the breaking of paradigms was important to design something innovative.


Supported only by two beams and four pillars, the house projected by the architect Yuri Vital in Tibau do Sul beach, Natal, Rio Grande do Norte, Brazil stands out for its design and innovation, allied at an affordable cost.


The one(1) floor residence is disposed in two pavilions with 1.5m in height between them, connected by a set of stairs, allowing the ocean and nature view from any space. A void at the bottom, which is formed due to the difference of levels, works as a space of recreation, parties and meetings or simply as a room to rest .


Over the front pavilion and through stairs there is a solarium, where the sea view is even more privileged, by the observer, being above the level of the tree; tree, that generates a shade in the lower pavilion, using the nature in favor of the house.


Built with resistant materials in order to reduce the maintenance, this house will be perpetuated during its lifetime, without major investments, cause we barely used concrete, glass, treated wood and anticorrosive metal, that compound the spatiality and volume of the Two beam house.


[ES]


Descripción del arquitecto: Por medio de los desniveles y los elementos contrapuestos, llegamos a una especialidad muy rica, creo que alcanzamos el objetivo. En cualquier lugar de la casa se tiene tres items esenciales: vista, ventilación e iluminación natural.
El pensamiento fue crear una casa con un nuevo concepto, creo que la quiebra de paradigmas fue importante para proyectar algo innovador.


Sustentada apenas por dos vigas y cuatro pilares, la casa proyectada por el arquitecto Yuri Vital en la playa de Tibau del Sur, en Natal, Río Grande del Norte, Brasil se destaca por su concepción e innovación, aliadas a un costo accesible.


La residencia unifamiliar de 1(un) pavimento, está dispuesta en dos pabellones con un desnivel de 1.5m de altura entre ellos, ligados por un juego de escaleras, permitiendo así la vista al mar y la naturaleza desde cualquier ambiente. Un vacío en la parte inferior, que se forma debido al desnivel, funciona como espacio recreación, fiestas y reuniones o simplemente como ambiente de descanso.


Sobre el pabellón frontal, accesando por medio de escaleras hay un solárium, donde la vista del mar es aún más privilegiada, por el observador, estar encima del nivel de la copa del árbol, esta, que genera un sombramiento al pabellón inferior, utilizando la naturaleza a favor de la obra.


Construida con materiales resistentes, con el objetivo de bajar los costos de manutención, esta casa debe perpetuarse durante su vida, sin grandes inversiones; pues tenemos apenas concreto, vidrio, madera tratada y metal anticorrosivo, que componen la espacialidad y volumetría de la casa de las dos vigas.


[PT]


Do arquiteto: Por meio dos desníveis e dos elementos contrapostos, chegamos a uma espacialidade muito rica, acho que atingimos o objetivo. Em qualquer lugar da casa você tem três itens essenciais: vista, ventilação e iluminação natural.
O pensamento foi de criar uma casa com um novo conceito, acredito que a quebra de paradigmas, foi importante para projetar algo inovador.


Sustentada apenas por duas vigas e quatro pilares, a casa projetada pelo arquiteto Yuri Vital na Praia do Tibau do Sul, em Natal, no Rio Grande do Norte, Brasil se destaca pela sua concepção e inovação, aliadas a um custo acessível.


A residência unifamiliar de apenas 1(um) pavimento, está disposta em dois pavilhões com um desnível de 1,5m de altura entre eles, ligados por um jogo de escadarias, permitindo assim a vista para o mar e a natureza de qualquer ambiente. Um vazio na parte inferior, devido ao desnível, funciona como espaço de lazer, festas e reuniões ou simplesmente como ambiente de descanso.


Acima do pavilhão frontal, acessando por meio de escadas, há um solarium, onde a vista do mar é ainda mais privilegiada, pelo fato do observador, está acima do nível da copa da árvore, esta que gera um sombreamento ao pavimento inferior, utilizando a natureza a todo favor da obra.


Construida em materiais resistentes, com o objetivo de baixo custo de manutenção, esta casa deverá perpetuar-se durante sua vida, sem grandes investimentos. Pois temos apenas, concreto, vidro, madeira tratada e metal anticorrozivo, componto a espacialidade e volumetria da casa das 2 vigas.

110 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    From the architect: Through the different levels and the opposing elements, we got a very rich spatiality, I think we reach the goal. Any place in the house has three essential items: view, ventilation and natural lighting. The idea was to create a home with a new concept, I think that the breaking of paradigms was important to design something innovative. Supported only by two beams and four pillars, the house projected by the architect Yuri Vital in Tibau do Sul beach, Natal, Rio Grande do...

    Project details
    • Year 2016
    • Work started in 2012
    • Work finished in 2016
    • Client Roberto Morais
    • Contractor Podium Construções e Empreendimentos Ltda.
    • Cost 409,76
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 110 users