Fantasy Island

Moscow / Russian Federation / 2011

7
7 Love 651 Visits Published
We’ve set a goal to organize the light modern interior which combine convenience, aesthetic qualities and functionality of space. The foundation of delivered tasks was chosen as far back to the planning stage. We’ve set up the direction, “the movement vector” which interlay the way logically through all the apartment’s zones, with the help of interesting wall architecture. Through the entrance lobby we get into the large sitting-room, where with the help of extendable glass partitions the kitchen area is detached. This decision determines the prescription of every zone logically, but at the same time doesn’t overload the space and makes it unique, light and airy. The main emphasis in the interior is focused on the home theater zone. This is not only the necessary part of the sitting-room but also the complete art-object. The switched off TV panel “ad notam” becomes the invisible part of big black glass panel with the all round embedded light-emitting diodes (LEDs). The construction arrests sight and its prescription astonishes. And in this case the idea aesthetics doesn’t pinch the functional purpose: we mean, the space for keeping CD and books on each side. Under the glass there is the commode with drawers, and all the construction continued straight to the ceiling in the form of lustrous panels with the built-in luminaires (lamps). The luminous decisions wide choice makes the interior change according to mood preferences. The important decoration elements are high black lustrous doors. With their help we enlarge the ceiling level and preserve the black colour. The contrasts are observed not only with the help of colour decisions but also with the materials which were used. The primary structure of smooth lustrous contrasts harmonically with homy (cozy) wood. Both of the materials underline the advantages of each other very profitably. Wood is also the “connecting” element which makes the interior integral and complete. The panels in the entrance lobby run smoothly to the kitchen zone, where that panels are emphasized with the massive wood board on the floor. There is the “jack”(special thing) in the kitchen: the transformer –table with the remote control. One touch-and we get the dining-table, or bar counter. The bedroom with a big quantity of windows has the separate WC-and-bathroom unit and the dressing room, of course. We’ve took in (admited) the natural light into the WC-and-bathroom unit with the help of frosted glass, which was used as a partition. Also there were used natural materials as wood and stone. The beauty of two noble materials was underlined with the combination of colours. Fantasy and reality were interlaced in this project. And they made the wonderful “duo” of aesthetics and functionality.
7 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    We’ve set a goal to organize the light modern interior which combine convenience, aesthetic qualities and functionality of space. The foundation of delivered tasks was chosen as far back to the planning stage. We’ve set up the direction, “the movement vector” which interlay the way logically through all the apartment’s zones, with the help of interesting wall architecture. Through the entrance lobby we get into the large sitting-room, where with the help of extendable glass partitions the...

    Project details
    • Year 2011
    • Work started in 2010
    • Work finished in 2011
    • Status Completed works
    • Type Interior Design / Lighting Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 7 users