Pavilion Chateau La Coste

Chateau La Coste / France / 2010

22
22 Love 4,607 Visits Published
The Pavilion is a wooden structure that was built to permanently exhibit an installation themed on the environment that was presented at the Japan Festival held at the Kennedy Center in Washington DC in 2008. The installation consists of four two-meter square glass cubes titled the “Four Cubes to Contemplate Our Environment” and is positioned at the center of a square defined by a set of walls. Visitors pass through a dim corridor along the building’s perimeter before encountering the four cubes that float within the darkness. The mechanical system of the building comprises only of the lighting; ventilation was designed to occur naturally by allowing air to enter from below the floor and to flow out from the center of the ceiling.
22 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The Pavilion is a wooden structure that was built to permanently exhibit an installation themed on the environment that was presented at the Japan Festival held at the Kennedy Center in Washington DC in 2008. The installation consists of four two-meter square glass cubes titled the “Four Cubes to Contemplate Our Environment” and is positioned at the center of a square defined by a set of walls. Visitors pass through a dim corridor along the building’s perimeter before encountering the four...

    Project details
    • Year 2010
    • Work finished in 2010
    • Status Completed works
    • Type Pavilions
    Archilovers On Instagram
    Lovers 22 users