Cultural Center Zarautz

Zarautz, Spain, 2007- Zarautz / Spain / 2007

3
3 Love 3,389 Visits Published
The basic elements of the design are made up of a Plinth on which the buildings of the cultural center are arranged and which stand in a relationship to the wall of the monastery. The roof organizes the five elements into one unit by sheltering the open space while simultaneously working as a highly visible object. The location of the Plinth is not yet defined. It can either be oriented toward the city as shown on the drawings or can be located in the center or southern portion of the building site. The final decision will be discussed with the urban planning department. The five elements which are situated under the roof and will be made of locally available materials are as follows: a cone which includes the Black-Box, a multi functional hall that can be opened to the outside becoming an open air stage, a small building for the school as well as bars and restaurants with sizable open air terraces. The remaining area can be seen as a garden and requires carefully organized landscape planning. The roof is one part of the Environmental Energy and Building Services Concept and serves as an energy efficient system.
3 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The basic elements of the design are made up of a Plinth on which the buildings of the cultural center are arranged and which stand in a relationship to the wall of the monastery. The roof organizes the five elements into one unit by sheltering the open space while simultaneously working as a highly visible object. The location of the Plinth is not yet defined. It can either be oriented toward the city as shown on the drawings or can be located in the center or southern portion of the...

    Project details
    • Year 2007
    • Status Competition works
    • Type Multi-purpose Cultural Centres
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users