Apartment in Bakston, Sofia, Bulgaria

Aprtment in Sofia, Bulgaria. Design & Managment by Fimera Design Sofia / Bulgaria / 2011

23
23 Love 2,662 Visits Published
Площ: 71 м2, София.

След кратък анализ на съществуващите помещения се оказа, че трябва да се направи малка промяна в разпределението, за да се извлече максималния потенциал на пространството. Премахвайки стените в коридора, успяхме да отворим място за функционално портманто с голям гардероб в коридора, а в същото време да вградим и не малък гардероб в детската стая. Така получихме по-добро и подредено функционално разпределение на дневната и коридора. Още от влизането през входната врата се създава впечатление за обширно пространство. В дневната, която е 35 кв.м, след промените има четири фиктивно обособени зони - кухня, трапезария, дневна и работен кът. Интересно е решението на кухнята. Тя е своеобразно отделена и "вмъкната" в общото пространсво. Искахме да създадем усещането за куб в друг куб. Това постигнахме. като използвахме на първо място контрастен цвят - в случая бял, и второ - оставяне на фуга по целия периметър на лицето на кухнята така, че тя да изглежда въздушно - сякаш не се опира до нищо. Самото разпределение на кухнята оправдава неудобно разположената колона, като остава място дори за бар с два бар стола.

Целият интериор е решен пестеливо, като повечето свободностоящи мебели са от IKEA. Останалите мебели са произведени по проект на Фимера от българска фирма. За мебелите са използвани МДФ и основно ПДЧ. Пода е от естествен дъб. Осветлението също е от IKEA. Един непринуден, но стилен интериор със скандинавско звучене.
23 users love this project
Comments
  comment
  Enlarge image

  Площ: 71 м2, София. След кратък анализ на съществуващите помещения се оказа, че трябва да се направи малка промяна в разпределението, за да се извлече максималния потенциал на пространството. Премахвайки стените в коридора, успяхме да отворим място за функционално портманто с голям гардероб в коридора, а в същото време да вградим и не малък гардероб в детската стая. Така получихме по-добро и подредено функционално разпределение на дневната и коридора. Още от влизането през входната врата...

  Project details
  • Year 2011
  • Work started in 2011
  • Work finished in 2011
  • Contractor Fimera Contract
  • Status Completed works
  • Type Apartments / Interior Design / Custom Furniture / Lighting Design
  Archilovers On Instagram
  Lovers 23 users