HOK London Offices

London / United Kingdom / 2009

38
38 Love 8,235 Visits Published
The Qube, a BREEAM rated building in London’s lively Fitzrovia neighborhood, offered a central location with a floor space that served as a “blank canvas” for HOK’s new office. The firm sought to promote its collaborative work culture by using a smaller, more efficient plan than in its previous studio. The open office plan encourages collaboration while offering visitors insight into the mechanics behind the design process. The dynamic space features many flexible breakout and conference areas. A large atrium at the heart of the office provides an area for informal interaction or larger events. This atrium is used for office gatherings, as gallery space for HOK teams and vendors, and for themed client events. The plentiful windows, which are kept clear of obstructions, provide much-welcomed natural light that reduces energy use and enhances the work environment. Applying color throughout the office adds lightness and cohesion. The space prioritizes design with an emphasis on sustainability. Designed within a strict budget, this is the first UK office to achieve LEED-CI Gold certification. In addition to the focus on daylight, sustainable design strategies featured efficient use of materials and measures that promote sustainable behavior. Flooring InterfaceFlor Fit-out ISG Consultant Gleeds Furniture KI Furniture LEED accreditation Overbury (part of Morgan Sindall plc)
38 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The Qube, a BREEAM rated building in London’s lively Fitzrovia neighborhood, offered a central location with a floor space that served as a “blank canvas” for HOK’s new office. The firm sought to promote its collaborative work culture by using a smaller, more efficient plan than in its previous studio. The open office plan encourages collaboration while offering visitors insight into the mechanics behind the design process. The dynamic space features many flexible breakout and conference...

    Project details
    • Year 2009
    • Main structure Reinforced concrete
    • Client HOK International Limited
    • Status Completed works
    • Type Corporate Headquarters
    Archilovers On Instagram
    Lovers 38 users