O House

Vierwaldstättersee / Switzerland / 2007

34
34 Love 6,376 Visits Published
On both, the front and the lake side, this sculptural villa shows very expressive and ornamental facades. facing mount pilatus the white concrete elements are dotted with circular openings that allow glimpses into the two-levelled orangery with its exotic plants, as well as the lounge, the guest tract and the staircase accessed through one of the openings at the ground floor. the lake side with superb mountain views of the rigi and the bürgenstock shows off a protruding, glistering loggia made of round glass bricks. very decorative, such elements are a strong contrast to the rough renderings of the side facades. the basement nestles along the slope and opens into a large fitness area with a 25 meter pool, half inside, half outside, which is inserted in a white terrazzo plate. this terrazzo plate extends gracefully from the pool bar located inside along the boathouse made of white tinted, rough jetted concrete into lake lucerne. The project was done by Philippe Stuebi Architects with eberhard tröger Eberhard Tröger. Der skulpturale Baukörper dieser Villa zeigt auf der Eingangs- sowie auf der Seeseite je eine expressive Schaufassade. Zum Pilatus eine Fassadenwand aus weissen Betonelementen mit runden Löchern, durch die die zweigeschossige Orangerie mit exotischen Pflanzen, eine Lounge, der Gästetrakt und die Treppenhalle, die im EG durch eines der Löcher betreten wird, schimmern. Zum See mit Blick auf Rigi und Bürgenstock eine auskragende Loggia rundum aus funkelnden runden Glasbau-steinen. Im Kontrast zu diesen Schmuckelementen sind die Seitenfassaden in grobem Putz gehalten. Das Sockelgeschoss nutzt die Neigung des Terrains, um sich mit dem grosszügigen Poolraum ebenerdig zum See zu öffnen. Der 25m-Pool, halb innen, halb aussen, ist in eine weisse Terrazzoplatte eingelassen, die sich von der Poolbar entlang dem Bootshaus aus weiss eingefärbtem rauem Jet-Beton, bis direkt an den Vierwaldstätter See erstreckt.
34 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    On both, the front and the lake side, this sculptural villa shows very expressive and ornamental facades. facing mount pilatus the white concrete elements are dotted with circular openings that allow glimpses into the two-levelled orangery with its exotic plants, as well as the lounge, the guest tract and the staircase accessed through one of the openings at the ground floor. the lake side with superb mountain views of the rigi and the bürgenstock shows off a protruding, glistering loggia made...

    Project details
    • Year 2007
    • Work finished in 2007
    • Main structure Reinforced concrete
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 34 users