SYTA APARTMENT | Mili Młodzi Ludzie

Warsaw / Poland / 2020

14
14 Love 1,313 Visits Published

The main inspiration for the project located on Syta Street in Warsaw, Poland was the investors' travels, including to the town of Monsanto in Portugal. They were so impressed with this place that a golden stone inserted into the center of the apartment became the centerpiece of the design.


The original functional layout of the apartment had only a living room with a kitchenette and two bedrooms, which was not sufficient for the investors who had children. To avoid sleeping in the living room, they changed its layout by inserting a cube in the center, creating a bedroom that is closed off by the aforementioned golden stone. The room is pass-through, with a bathroom at the end.


Syta is not a typical family apartment. Design choices such as floor-to-ceiling doors, unfinished walls and ceilings, give the project a raw and industrial atmosphere. This is complemented by a concrete poured floor and raw structural elements, such as reinforced concrete columns. Wherever possible, the developers left the space in its original state, in order to reduce the overproduction of unnecessary interior design elements.

14 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The main inspiration for the project located on Syta Street in Warsaw, Poland was the investors' travels, including to the town of Monsanto in Portugal. They were so impressed with this place that a golden stone inserted into the center of the apartment became the centerpiece of the design. The original functional layout of the apartment had only a living room with a kitchenette and two bedrooms, which was not sufficient for the investors who had children. To avoid sleeping in the living room,...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 14 users