Chaohu Natural and Cultural Center | change architects

Chaohu / China / 2022

13
13 Love 2,582 Visits Published

The form of the OCT Chaohu Natural and Cultural Center has been conceived by the architects as an undulating shell which mimics the forms of the nearby hills, and which is then strategically ‘pierced’ to form a series of openings, walkways, and spaces on various levels. The result is a flowing series of outdoor rooms, which offer reflecting pools, seating areas, multiple domed spaces, and excellent vistas of the surrounding area.


 


Project Info


Architect: change architects


Building Area: 1500m2


Project Cycle: 2019-2022


Photographer: Wu Qingshan


Design Team: Jiang Qiu, Zhou Yangyang, Shi Chen, Li Baona, Hou Xiaomeng, Jin Xiaoli, Bian Keming, Hao Ziting


Client: OCT East China Group, OCT Hefei Huanchao cultural and Tourism Real Estate Development Co., Ltd.


Local Design Institute: Anhui Architectural Design and Research Institute Co., Ltd.


Landscape Designer: Masters'Architectural Office (M.A.O)


Structural Engineer: Anhui Fuhuang Construction Co., Ltd


Interior Designer: Ipoletz Architectural Consulting Services (Shanghai) Co., Ltd. IFGROUP (Germany)


Architectural Creativity and Design Consultant Architects: Cai Sheng, HAN SONGLI, Yin Wenjun, Hao Xingyu, Qian Jun


Structure Consultant: Shanghai Wilderness Structural Des. Firm Inc.(General Partnership)


Structure Designer: Zhang Yewei


Curtain Wall Consultant: Shanghai Xima Curtain Wall Engineering Consulting Co., Ltd.


Lighting Design Consultant: Jiehan Lighting Design Consulting (Shanghai) Co., Ltd.


Logo Design Consultant: Beijing Tushi Space Creative Design Co., Ltd.


FF&E Consultant: Shanghai KEYI Architectural Design Co., Ltd. (KOYI)

13 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The form of the OCT Chaohu Natural and Cultural Center has been conceived by the architects as an undulating shell which mimics the forms of the nearby hills, and which is then strategically ‘pierced’ to form a series of openings, walkways, and spaces on various levels. The result is a flowing series of outdoor rooms, which offer reflecting pools, seating areas, multiple domed spaces, and excellent vistas of the surrounding area.   Project Info Architect: change...

    Project details
    • Year 2022
    • Work finished in 2022
    • Status Completed works
    • Type Multi-purpose Cultural Centres
    Archilovers On Instagram
    Lovers 13 users