Jabuticaba | Fernanda Marques Arquitetos Associados

São José dos Campos / Brazil / 2022

25
25 Love 2,709 Visits Published

The proposal for a residence in a condominium in the city of São José dos Campos, for a young couple with small children, arose from the request for a home for life. This is the scope that Fernanda Marques' project contemplates; with almost 1600 square meters, an extensive program was designed and implemented for housing and use by the owners.


The large residence had a metallic structure, which allowed for thinner, thinner slabs, giving greater lightness to the horizontal slabs, and noble materials. One of the striking elements of the architectural project is the integration of the interiors with the exterior, the house opens onto the garden, enhancing the environments of the residential program. The entrance route is made through a garden and the intimate area is located on the upper floor, as well as the social area, on the ground floor, together with the terrace, designed to receive friends and family, privileges the conviviality with nature.


As for the program, it brings together the usual environments for a family. With the privilege of children, the toy library is related to the living area. There is also a gym area, two home theaters, one associated with the living room and another on the upper floor. In the intimate area, the master suite faces a conservation area and the other bedrooms overlook the pool. The elements in nature are always present in the project, whether through rips in the structure for the passage of the garden, or through views of the landscape.


 

25 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The proposal for a residence in a condominium in the city of São José dos Campos, for a young couple with small children, arose from the request for a home for life. This is the scope that Fernanda Marques' project contemplates; with almost 1600 square meters, an extensive program was designed and implemented for housing and use by the owners. The large residence had a metallic structure, which allowed for thinner, thinner slabs, giving greater lightness to the horizontal slabs,...

    Project details
    • Year 2022
    • Work finished in 2022
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 25 users