Day care center for children with family center

bez+kock architekten bda, Stuttgart Miltenberg / Germany / 2022

5
5 Love 582 Visits Published

The monastery garden of the former Franciscan monastery, enclosed by mighty red sandstone walls, is a green oasis in the historic city center of Miltenberg. A place that combines centrality and security in an ideal way. At the same time, however, it is also a sensitive site with a great history, whose development with a daycare center requires caution and precision. The new building was designed as a one-story pavilion that fits precisely between the monastery walls, thus dividing the garden into the daycare center's free play area and a publicly accessible open space designed in the spirit of the former monastery garden. The house was built as a constructive timber structure with visible surfaces. With its gently staggered terracing, it follows the topography of the terrain. Its tactile and atmospheric qualities make the daycare center a house to touch. Each group room has a spatially integrated climbing element that rises as a lookout above the green roof area. Here, retreats have been created for the children that inspire them to dream, read, observe or reflect.

5 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The monastery garden of the former Franciscan monastery, enclosed by mighty red sandstone walls, is a green oasis in the historic city center of Miltenberg. A place that combines centrality and security in an ideal way. At the same time, however, it is also a sensitive site with a great history, whose development with a daycare center requires caution and precision. The new building was designed as a one-story pavilion that fits precisely between the monastery walls, thus dividing the garden...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 5 users