LOR35 | sunostudio

Milan / Italy / 2023

134
134 Love 3,370 Visits Published

The irregular shape of the groundfloor as opportunity to reinvent the space and fulfeels the needs of a young client keen on design. Two curves, two colours, two thresholds. Those are the feauters of this 70 sm apartment located in the district of Giambellino, South-West area of the city of Milan.


The space between the entrance and the rest of the apartment is not defined using walls, but this threshold is characterised by two gentle curves: the yellow one leading to the main space, the white one guiding to the secondary, dedicated to guests.
This geometrical idea solves the riddle of the previous layout, transforming an irregular shape flat into an efficient 70 sm modern apartment, which gains an additional bedroom. At the same time, this shape gives a functional solutions: the yellow curve on the left is actually a shaft which hides the centralised piped gas system of the whole building and, in the living room, turns into a cabinet offering an other seating alternative. On the right side, the white curve converts the generous entrance of the previous layout into a functional laundry/storage room and a small corridor which leads into the new bedroom.
A green volume defines the background of the living room. It includes a tall cabinet kitchen and extra storage space. Within the green volume , the void creates another threshold towards the bathroom and the masterbed-room.
Due to the centralized ceiling heating system, it was forbidden to add any dry ceiling. Therefore , the beam lo-cated within the living room has been undressed as trait d'union between the two coloured volumes.

134 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The irregular shape of the groundfloor as opportunity to reinvent the space and fulfeels the needs of a young client keen on design. Two curves, two colours, two thresholds. Those are the feauters of this 70 sm apartment located in the district of Giambellino, South-West area of the city of Milan. The space between the entrance and the rest of the apartment is not defined using walls, but this threshold is characterised by two gentle curves: the yellow one leading to the main space, the white...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 134 users