Ecological conversion of a barn from 1620 in a loft look

Germany / 2022

0
0 Love 275 Visits Published

Ecological conversion of a barn from 1620 in a loft look


T.D. Hanghofer devoted a whole four years to the design, extension and finishing of an old barn with a hayloft.


The house is predominantly made of mineral. The basic design elements include refined concrete surfaces, mirror-like lime smoothness and raw steel. The interior shell of the house is traditionally frescoed with lime plaster, as it was 1,000 years ago, providing an excellent indoor climate.


The house is equipped with underfloor and wall heating. In addition, concrete radiators under the windows serve as heat accumulators.


The roof insulation consists of wood fibre insulation board and paper fibre in the intermediate chip.


A unique feature is the exterior façade, which was cast in partial elements from a 35 cm thick lightweight concrete wall.


The house has a total area of 170 square metres, with two floors on the north side and three on the south side. The staircase and a gallery provide access to the individual levels.


More information: https://muenchen-sothebysrealty.com/immobilien/kuenstlerhaus/

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Ecological conversion of a barn from 1620 in a loft look T.D. Hanghofer devoted a whole four years to the design, extension and finishing of an old barn with a hayloft. The house is predominantly made of mineral. The basic design elements include refined concrete surfaces, mirror-like lime smoothness and raw steel. The interior shell of the house is traditionally frescoed with lime plaster, as it was 1,000 years ago, providing an excellent indoor climate. The house is equipped with...

    Project details
    • Year 2022
    • Work started in 2018
    • Work finished in 2022
    • Type Country houses/cottages / Interior Design / Lighting Design / Lofts/Penthouses / Recovery/Restoration of Historic Buildings / Restoration of façades
    Archilovers On Instagram