Villa in Gerlingen | Weber + Hummel Architekten

Gerlingen / Germany / 2021

36
36 Love 27,998 Visits Published

An access road to the south, a stunning view to the north and a very strict development plan was the base of a hillside house for a young family in Gerlingen.


In accordance to the steep topography, the functions are spread over three levels. While the lower ground floor and upper floor consistently face the remarkable panoramic view, the ground floor opens up to a private garden in the south. The garden is seperated from the street by a filter of stone walls and concrete steel to create a tranquil outdoor space that is also part of the entrance of the house.


By the time you step through the entrance door, the view into the open distance becomes the cheographic theme of the hillside house.


 

36 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    An access road to the south, a stunning view to the north and a very strict development plan was the base of a hillside house for a young family in Gerlingen. In accordance to the steep topography, the functions are spread over three levels. While the lower ground floor and upper floor consistently face the remarkable panoramic view, the ground floor opens up to a private garden in the south. The garden is seperated from the street by a filter of stone walls and concrete steel to create a...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 36 users