Zebreiros Villa

Gondomar / Portugal

0
0 Love 124 Visits Published

Located in Foz do Sousa in Gondomar, the 3-stores villa is located on a plot of 4000 s.q.m with a slope towards the Douro River.


The construction will have 1 Padel Court, Swimming Pool and a Pedestrian, Athletic and Sports Circuit for private use.


The land with a rectangular configuration allowed the implantation of a single-family house in the highest area.


Since the main area for car entry will be through the local lane, a large permeable area will be created for car parking together with an access route to the house going downhill. For this area, ample space is intended so that cars can maneuver and the creation of a terrace with a wide view over the landscape is previewed. Car parking will be covered.


To overcome the drop of about 5 m in the descending direction, a stairway with 28 steps and rest levels will be built. There will also be a path of about 19 m for access to a ramp with an inclination of no more than 10% intended for wheelchair users. The staircase with terraces will be made in order to enjoy the landscape and the access to the house will be through a panoramic patio.


The villa is located on the ground in the direction NO – SE, to privilege the views over the landscape and in particular the Douro River. The pool will be placed to the southeast, so that the structure acts as a barrier to protect from the prevailing winds from the North quadrant. The same applies to the balconies of the bedrooms and the living room.


The 3-stores construction will have about 140 s.q.m. of deployment area in a total construction of 400 s.q.m.


The villa and the pool will be implemented in the land area with less slope


 


LOCALIZATION


Sousa Valley, Gondomar


YEAR


Under development


ARCHITECTURE


Nuno Ladeiro / Carmo Branco


CONTRIBUTORS


Cristian Campanile / Bárbara Raimundo

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Located in Foz do Sousa in Gondomar, the 3-stores villa is located on a plot of 4000 s.q.m with a slope towards the Douro River. The construction will have 1 Padel Court, Swimming Pool and a Pedestrian, Athletic and Sports Circuit for private use. The land with a rectangular configuration allowed the implantation of a single-family house in the highest area. Since the main area for car entry will be through the local lane, a large permeable area will be created for car parking together...

    Project details
    • Status Current works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram