Casa Carbonado | Silvia Brocchini Studio

Belgium / 2022

25
25 Love 2,468 Visits Published

Casa Carbonado, with its diamond shape, is located in the urban void of the historic center of Aarschot, in Flanders.
The main side (4.3m), compact in black aluminum on the ground floor, is dematerialized thanks to a game of rhythms of Japanese burnt wood, which conceals the loggia and ends with a precious golden zinc roof.
From the entrance, surprisingly, the space expands in width and height: a sculptural ramp embraces all the rooms of the house.
From the huge windows on the patio garden, and from the internal glass balcony that overlooks the double-height space of the living room, nature and light both enter all the rooms of the house.


[IT]


Casa Carbonado , con la sua forma a diamante, si incastona nel vuoto urbano del centro storico di Aarschot, nelle Fiandre.


La facciata principale (4,3m), compatta in alluminio nero al piano terra , si dematerializza attraverso un gioco di ritmi delle assi di legno bruciato giapponese che cela il balcone loggiato e termina con un prezioso tetto in zinco dorato.


Dall’ingresso, sorprendentemente, lo spazio si dilata in larghezza ed in altezza: una rampa scultorea abbraccia tutti gli ambienti della casa.


Dalle enormi vetrate sul giardino a patio e dal balcone interno vetrato che si affaccia sullo spazio a doppia altezza del soggiorno, la natura e la luce entrano in tutti gli ambienti della casa.


----


Attraverso il linguaggio dell’architettura contemporanea, la casa dialoga armoniosamente con il contesto in cui è inserita grazie al rapporto diretto/indiretto tra esterno ed interno, tra spazio privato e pubblico.


 

25 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Casa Carbonado, with its diamond shape, is located in the urban void of the historic center of Aarschot, in Flanders.The main side (4.3m), compact in black aluminum on the ground floor, is dematerialized thanks to a game of rhythms of Japanese burnt wood, which conceals the loggia and ends with a precious golden zinc roof.From the entrance, surprisingly, the space expands in width and height: a sculptural ramp embraces all the rooms of the house.From the huge windows on the patio garden, and...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 25 users