House extension in Camden | VATRAA

London / United Kingdom / 2020

4
4 Love 853 Visits Published

Our design is a homage to the old Victorian house. The pitched roof is inspired by the roofline of the old building while the bricks are reclaimed from the demolition of the sidewall. A blue round window continues a series of stained glass insertions found in the original building.


The rest is just functional: we angled the volume to (1) face the most beautiful part of the garden and (2) to create a side door for the day-to-day access to the garden. Therefore, the large sliding door remains as minimalist as possible, maximising natural light and views to the garden.


On the inside, cellular beams separate the original building from the extension. Rather than serving just a single function, the structure now becomes a multifunctional element that maximises light by allowing it to penetrate through while offering a special identity to the entire space.

4 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Our design is a homage to the old Victorian house. The pitched roof is inspired by the roofline of the old building while the bricks are reclaimed from the demolition of the sidewall. A blue round window continues a series of stained glass insertions found in the original building. The rest is just functional: we angled the volume to (1) face the most beautiful part of the garden and (2) to create a side door for the day-to-day access to the garden. Therefore, the large sliding door remains as...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 4 users