Visun Greatland Art Villa | Shenzhen 31 Interior Design Co., Ltd

31 Design Conceives a Home that Blurs the Boundary with Nature China

6
6 Love 922 Visits Published

Project name: Visun Greatland Art Villa


Location: Haikou, Hainan


Area: 1054 square meters


Client: Visun Group


Interior design: 31 Design


Architectural creativity: 31 Design


Design directors: Huang Tao, Li Zhihong


Design team: Li Donghui, Li Sijie


Website: http://www.sz31design.com/


Photography: Shenzhen Lv-Feng Photography Ltd. / Chen Weizhong


Video: Tency Culture


Video:https://youtu.be/Lq8OofN-lhc


 


"There are no standard answers to design. Each house has its unique soul. We don't want to overdesign or bring a fixed way of living. Life should be like nature. It should be diversified and rhythmic, embracing breeze in a sunny day or rain when it's overcast. Nature, art and life dialogue, in which boundaries are blurred."


— Huang Tao, Li Zhihong


 


Shenzhen-based design practice 31 Design recently completed a villa project in Haikou. With considerations for the site's environment and conditions, the designers integrated architecture with interior to allow dwellers to dialogue with nature. Rather than bringing in complicated yet meaningless decorations, the design team adopted simplistic expressions, to return to the essence of life, redefine leisurely luxury and build an ideal space for living.


 


01


Coexistence with nature


 


Hidden amidst a lush wild coconut wood, the house offers an open view of a meadow, a coconut wood and a stream, creating unique experience.


 


For the dwellers, going home is like a jungle trip. Traveling through lush trees, they'll reach home at the end of the road. Away from the hustle and bustle of city life and immersed in the fresh air of the jungle, this home provides a spiritual retreat. Speed and passion are essential for life, but the courage to slow down is much more so.


 


After multiple site investigations, 31 Design took advantage of the favorable site conditions, and comprehensively integrated the building, the interior and the surrounding environment. Meanwhile, the designers combined the functional layout, the circulation route with the natural environment to build a microclimate for the space featuring coexistence and balance.


 


The boundary of the interior and the outside is blurred, to bring wind and sunshine into the building and create a breathing space. Natural and rustic materials produce a cozy atmosphere, and bring a quiet, elegant visual experience.


 


02


Unrestrained leisure scenes


 


A living room, a home bar, a home cinema, a wine cellar and a gym are set around an outdoor swimming pool. Without clear boundaries between each space, which allows for a fluid circulation, the occupants can freely switch between different life scenes.


 


A plant wall is built on one side of the swimming pool to echo with coconut wood outside. At the other side, a leisure area is set. Equipped with outdoor lounge chairs, coffee tables with chairs, a plaster sculpture and woven handicrafts, it creates a relaxing, elegant atmosphere and allows dwellers to enjoy sunshine and life in their leisure time.


 


A dining room is arranged next to an outdoor garden. From morning to dusk, the changing daylight injects a dynamic and poetic ambience into the room.


 


03


Daily life with art


 


Bring art into life, and live a life with art. The design team used approaches applied in exhibition space design, to create an atmosphere similar to art museums. This helps build up the spirit of the space and bring art into the occupant's life.


 


Going upwards along the sculptural spiral staircase, the view gradually opens. Unexpected experiences will be encountered during movement.


 


04


Privacy and tranquility


 


Private spaces, such as a master bedroom and a study room, are set at the top floor to ensure privacy and security as well as to bring a more open view. Connecting with the coconut forest in the outside, the interior space provides a tranquil environment that calms the mind.


 


Each bedroom is equipped with a tub that provides a view to beautiful outdoor scenery. The designers abandoned the conventional layout of bathrooms, and blurred the boundary between the bathroom and the bedroom. The dwellers can listen to the sound of wind blowing in the coconut trees while deeply relaxing themselves with aroma and music, relishing the romance and elegance in the beauty of nature.

6 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Project name: Visun Greatland Art Villa Location: Haikou, Hainan Area: 1054 square meters Client: Visun Group Interior design: 31 Design Architectural creativity: 31 Design Design directors: Huang Tao, Li Zhihong Design team: Li Donghui, Li Sijie Website: http://www.sz31design.com/ Photography: Shenzhen Lv-Feng Photography Ltd. / Chen Weizhong Video: Tency Culture Video:https://youtu.be/Lq8OofN-lhc   "There are no standard answers to design. Each house has its unique soul. We...

    Project details
    • Status Completed works
    • Type Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 6 users