Restaurant in Barr | nara

1850s carpentry converted into a gastronomic restaurant Barr / France / 2021

18
18 Love 2,232 Visits Published

As the project takes place into a 1850s carpentry, the main focus is to showcase the qualities of the existing building; a remarkable construction for its volume and materials. The layout places the open-plan kitchen at the heart of the space, standing against an opaque mass hosting the washing station and the toilets. These spaces standing apart from the existing walls structure the large and open public space of the restaurant into subspaces, following a simple hierarchy : entrance, lounge, dining area. The use of stretched felt on the walls, up to two meters high, maintain a visual continuity of the carpeted floor while ensuring high-performance thermal and acoustic insulation. The higher part of the walls and the underside of the ceiling are simply cleaned and left in their original state as a testimony of the authenticity of the place.


2 chemin du Château d’Andlau
67140 Barr, FR

18 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    As the project takes place into a 1850s carpentry, the main focus is to showcase the qualities of the existing building; a remarkable construction for its volume and materials. The layout places the open-plan kitchen at the heart of the space, standing against an opaque mass hosting the washing station and the toilets. These spaces standing apart from the existing walls structure the large and open public space of the restaurant into subspaces, following a simple hierarchy : entrance, lounge,...

    Project details
    • Year 2021
    • Work finished in 2021
    • Status Completed works
    • Type Restaurants / Interior Design / Building Recovery and Renewal
    Archilovers On Instagram
    Lovers 18 users