A Cloistered House | Turner Architects

City of London / United Kingdom / 2020

15
15 Love 1,126 Visits Published

The restoration and extension of a Cubitt-built Georgian terraced house in a conservation area. The house was carefully given life having been left to ruin for many years. It retains the formal room arrangement over three storeys, stacking studies, bedrooms and bathrooms. This creates a line of defence between the street and the new extension to the rear.


Referencing Dutch courtyard paintings, traditional East Asian courtyard houses and monastic cloisters, the extension has a formal courtyard arrangement with the intent of creating a protected and quiet space at the heart of a family home.

15 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The restoration and extension of a Cubitt-built Georgian terraced house in a conservation area. The house was carefully given life having been left to ruin for many years. It retains the formal room arrangement over three storeys, stacking studies, bedrooms and bathrooms. This creates a line of defence between the street and the new extension to the rear. Referencing Dutch courtyard paintings, traditional East Asian courtyard houses and monastic cloisters, the extension has a formal courtyard...

    Project details
    • Year 2020
    • Work finished in 2020
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 15 users