recycling pavilion

hyunje joo repurposes 1,300 baskets Daegu / South Korea / 2022

4
4 Love 317 Visits Published

The temporary Pavilion is in dae-gu, south Korea.


Pavilions are created with recycled and repurposed materials.


What if the materials with which we surround ourselves asked us to be more conscientious about how we use them? 


The project is about providing a new perspective on the everyday.


As a flexible element rather than a fixed element, a Pavilion consists of 1,300 the structural semi-transparent basket surface. 


A relatively standard commercially available basket was reused as a pavilion.


and we intend to reuse the individual 1,300 baskets upon dismantling the installation.


The surface minimizes the separation between the inside and outside, light and silhouettes beyond the space show through.


This surface maximizes the separation between the old and new surface, day and night beyond the space show through.


The passage of time is more actively sensed from both inside and outside, as these light effects stimulate our senses.


 The project is not about the “right” or “wrong” ways of using objects, but rather about highlighting their affordances or meanings.


we say the intent is to create an economical, flexible, light, and recyclable flexible element.


These small but attractive and functional structures reveal the potential in the world of architecture to adapt to environmental needs.


 

4 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The temporary Pavilion is in dae-gu, south Korea. Pavilions are created with recycled and repurposed materials. What if the materials with which we surround ourselves asked us to be more conscientious about how we use them?  The project is about providing a new perspective on the everyday. As a flexible element rather than a fixed element, a Pavilion consists of 1,300 the structural semi-transparent basket surface.  A relatively standard commercially available basket was reused...

    Project details
    • Year 2022
    • Work started in 2021
    • Work finished in 2022
    • Main structure Mixed structure
    • Client Suseong Cultural Foundation
    • Contractor Hyunje Joo
    • Status Competition works
    • Type Public Squares / Urban Furniture / Monuments
    • Websitehttps://vimeo.com/661968653
    • Websitehttps://vimeo.com/661968653
    Archilovers On Instagram
    Lovers 4 users