ORIENT YIDE CITY

The Nest in Woods, A Forestry Residence Shanghai / China / 2019

0
0 Love 35 Visits Published

About the project


   Orient Yide City is located at Sanlin in Pudong, Shanghai. One of the precious merits of this 62,000 m² shopping mall is the harmonious symbiosis mechanism between human being and nature. The aim is to provide a natural, environment-friendly and mind-peaceful “nest” for people who are looking for the true simplicity in urban life. It’s a “home” to share.


How to establish the connection among the three individual buildings, while preserving the same level of consumption enthusiasm, was the biggest challenge facing the designer.


Inspired from the root concept of “The Nest in Woods, A Forestry Residence”, designer integrates the three buildings delicately with the clue of “nest” space, sharing a lifestyle that can vary in infinite appearance. A long-detached attention to parents, to friends, to home will be reminded and conveyed, to immerse the busy urban habitants with a satisfied joy of “returning to their nests”.


The uniqueness of the project


The design inspiration is “The Nest in Woods, A Forestry Residence”. The “nest” spaces that are representing an infinite variety of lifestyle, will scatter among the shopping mall, merging with and enclosing around the stores, to generate a continuous experience with retailing function.


The main building has an atrium serving as both core of the shopping center, and activity area as well. The enormous atrium is supported by columns like towering arbors. Sunshine is pouring through the “canopy” weaved by the “branches”. Light and shade is sprinkled all over the wall, the escalators and the people who are resting in  the nest-shape stadium. The boundary between indoor and outdoor is blurred. In the forgotten corner of public area, the “branches” forms the “nest” spaces randomly, which revives the vigor of the area, encouraging going out with a small group of close friends, or with a book, a laptop, a cup of coffee……diving into your own mind world to read, to think, to work; or for the moms to take their children here to study, to do homework. The infinite possibility of shared space is revealed.


The corridors that physically connects the three buildings are weaved like branches. The corridors are named “Party Lane”. Designer creates this semi-outdoor space as a time-out zone of leisure. The most fashionable night life darlings will become the frequent guests. When the curtain of night starts to fall, whether wine or snacks in the lanes will all be intriguingly surprising, until the leather shoes and high heels are tipsy.


Proposing a return to the true simplicity of urban habitants, a residence of heart and mind, a introspection of how to embrace nature. As if a tired fledgling is returning to its nest, they will press pause and immerse in the warmth of returning to “home”, sharing the happiness of inventing an infinite variety of lifestyle.


Project name: ORIENT YIDE CITY


Design Company:ARIZON


Architect :  JUNWEI SHEN


Completion Year:  2019.04.28


Project location: SHANGHAI,CHINA


 Project Area:62000㎡


Photography:Dirk weiblen


Material:Brick, Stone, Wood-Aluminum board, Stainless steel etc.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    About the project    Orient Yide City is located at Sanlin in Pudong, Shanghai. One of the precious merits of this 62,000 m² shopping mall is the harmonious symbiosis mechanism between human being and nature. The aim is to provide a natural, environment-friendly and mind-peaceful “nest” for people who are looking for the true simplicity in urban life. It’s a “home” to share. How to establish the connection among the three individual buildings,...

    Project details
    • Year 2019
    • Status Completed works
    • Type Shopping Malls / Interior Design
    Archilovers On Instagram