Casa en Chaflán

Valencia / Spain / 2021

8
8 Love 362 Visits Published

The house remodeling project Casa en Chaflán was born with the intention of improving the living space of an apartment located in the downtown area of the city of Valencia.


With more than 165 m2 of floor space, this project has the peculiarity of having two directions, a challenge to be solved by the team of architects in charge of the project.


The perfect curve.


The most important point of all our intervention is in the living/dining room, where these two directions converge. The solution has been to design a natural oak wood paneled curve, which dresses and gives character to the whole space, making it the real protagonist of the entire renovation project.


The floor chosen for all the rooms of the house has been a porcelain tile with underfloor heating installation. One of the most efficient heating systems on the market and with which we avoid the installation of radiators.


Another of the characteristic elements of this area is the bow window designed to measure and with built-in chest. The perfect corner to relax and enjoy a good book.


Telework space.


The Covid has caused us to rethink the spaces we inhabit, putting special focus on our home. Teleworking is here to stay, in Casa en Chaflán clients were clear that they wanted to have a large office that would allow two people to work comfortably.


This workspace is integrated into the living / dining room, privacy is provided by an elegant sliding glass door. In addition, this office has direct access to the terrace of the house.


Integrated kitchen.


Another glass slider with fumé gives access to the kitchen and helps to visually separate the living/dining area.


The entire space is designed with custom carpentry details, in addition to the large format porcelain tile that forms the peninsula bar throughout the kitchen.


Night area.


All the doors in the night area of the house are designed with a door tray, which helps to maintain visual continuity and simulate that they are floor-to-ceiling.


In addition, these doors are veneered with natural oak wood, which gives it a much more elegant and exclusive look.


The protagonist space in this area is undoubtedly the master bedroom with en suite bathroom. The entrance of natural light is very abundant and this helps to generate even more feeling of spaciousness.


In the master bathroom we find a large format porcelain imitation marble and black lacquered faucets, both materials provide the characteristic elegance of this project.


In short, Casa en Chaflán represents a project of integral reform of housing adapted to the needs of today, with special attention to detail and with a touch of exclusivity and distinction when choosing the materials, furniture and other elements that make up this project.


Architecture, design and construction: Destudio Arquitectura / Photos: Mariela Apollonio (Fotógrafa de Arquitectura)

8 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The house remodeling project Casa en Chaflán was born with the intention of improving the living space of an apartment located in the downtown area of the city of Valencia. With more than 165 m2 of floor space, this project has the peculiarity of having two directions, a challenge to be solved by the team of architects in charge of the project. The perfect curve. The most important point of all our intervention is in the living/dining room, where these two directions converge. The...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 8 users