Rebelo House

Maia / Portugal / 2018

4
4 Love 256 Visits Published

EN


This is an apartement remodelation project. The original apartment was divided by solid walls and each space was dark and there were no visual connections.
The walls between each space were removed, except the structural wall, and divided by glass walls and doors. It created the visual connections between each space to feel the other member of familiy. Though the same design language was used for furniture, walls and doors, proper details, illuminations and materials were used for each elements. It makes the design more human and accessible. An illumination that projects light for the ceiling and the table was installed above the dining table. We also equipped other rotatable indirect illumination to illuminate the necessary space for a large living space where a variable usage could happen.


PT


Este projeto consiste na remodelação de um apartamento. A casa encontrava-se dividida por uma parede que privava os espaços de receber luz natural e condicionava a comunicação visual entre as várias áreas.
Mantendo a estrutura original, removemos as paredes entre os vários espaços e adaptámos com paredes em vidro. Desta forma, estabeleceu-se um contacto visual entre as várias áreas, o que contribuiu para uma maior sensação de proximidade entre os membros da família. Embora a mesma linguagem arquitectónica tenha sido utilizada para móveis, paredes e portas, aplicámos pormenores, iluminação e materiais adequados a cada elemento. Assim, o desenho tornou-se mais humano e acessível. A iluminação que emite luz em simultâneo para o teto e para a mesa, foi instalada por cima da mesa de jantar. Colocámos outra iluminação com a particularidade de poder rodar como um relógio, de forma a iluminar um determinado espaço nessa divisão da casa.


JP


これは、マンションの改修プロジェクトである。既存の住宅はそれぞれの部屋が壁で仕切られており、それぞれの空間が暗く、視線のつながりがなかった。そこで、構造体以外の壁を取り除き、 空間をガラスの扉と壁で仕切ることによって、視線がつながり、家族の存在を感じられる空間をつくった。家具、間仕切り壁、扉は同じ形体言語で統一しつつ、用途に合わせた、取手、照明、素材を使うことにより豊かで親しみの持てるデザインとした。天井とテーブル面を照らすことのできる照明をダイニングテーブルに備えつけ、広く様々な使い方ができるリビングには時計の針のように回転して使える間接照明を設置した。

4 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    EN This is an apartement remodelation project. The original apartment was divided by solid walls and each space was dark and there were no visual connections. The walls between each space were removed, except the structural wall, and divided by glass walls and doors. It created the visual connections between each space to feel the other member of familiy. Though the same design language was used for furniture, walls and doors, proper details, illuminations and materials were used for each...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 4 users