Campo Lindo House

Porto / Portugal / 2020

2
2 Love 225 Visits Published

EN


The project had the goal to unify two pre-existing ruined buildings to create a detached single-family house.
Unifying and restoring these two houses, a "L" shaped volume was created, which defined an embraced exterior space with a swimming pool.
The common and private spaces are distinguished with definition of the volumes and interior design. Common area (kitchen, living room, gym and multipurpose room) are one-floor-open-space and private spaces (bedrooms and bathroom) are located at three stories independent tower, connected by a corridor to the other spaces.
The roof of the open-space was designed with the concept of “umbrellas”, which softly delimit each space in one large space. The indirect illuminations with umbrella bone shape reinforce this idea and convey a sense of well-being.


 


PT


O projecto mostrou-se à partida distinto pelas suas premissas: a união de duas casas pré-existentes e independentes que se encontravam em ruína, para a criação de uma habitação unifamiliar.
Com a união e recuperação destes dois corpos criou-se um volume em forma de “L” que, por sua vez definiu um espaço exterior, abraçado por este, dando origem a um pátio com piscina.
Os espaços comuns (cozinha, sala de estar, academia e sala polivalente) e os espaços privados (quartos e casa de banhos) são diferenciados com a definição dos volumes e design interior. A zona comum é um espaço aberto com um andar e os espaços privativos estão localizados numa torre independente de três andares, ligada por um corredor aos outros espaços.
O teto do espaço comum foi projetado com o conceito de "guarda-chuvas", que delimita suavemente cada espaço num espaço amplo. As iluminações indiretas com formato de espinha de guarda-chuva reforçam essa ideia e transmitem uma sensação de bem-estar.


JP


このプロジェクトでは、2つの廃屋になっていた既存住宅を独立住宅として1つにまとめました。これにより建物の外形がL字形になり、プール付きの庭を建物が囲む配置になりました。
 住宅の共用部とプライベートな空間は、その内装と形体により分けられています。キッチン、リビングルーム、ジムなどの共用部は一つの階にオープンスペースとしてまとめられ、寝室やバスルームのようなプライベートな空間は3階建てのタワー部分に配置されています。この二つの部分は廊下によって連結せています。
 オープンスペースの上にかかる屋根は大きな一つの空間を用途によって緩やかに分割するように別々の屋根がかけられ、これは傘から発想を得ています。傘の骨にあたる部分には間接照明がつけられ、居心地のよい空間をつくり出しています。

2 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    EN The project had the goal to unify two pre-existing ruined buildings to create a detached single-family house.Unifying and restoring these two houses, a "L" shaped volume was created, which defined an embraced exterior space with a swimming pool.The common and private spaces are distinguished with definition of the volumes and interior design. Common area (kitchen, living room, gym and multipurpose room) are one-floor-open-space and private spaces (bedrooms and bathroom) are located at three...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users