Office Tower of Baloise Insurance Company

Basel / Switzerland / 2021

23
23 Love 1,797 Visits Published

House-shaped columns carry horizontal slabs and form an earthy stone shelf, made of concrete. The center of the building is illuminated by an atrium. Four massive pillars form the building's foundation in it. All parts of the building form an indivisible structure. On the ground floor there is a foyer surrounded by walls. It is not visible from the outside. Here one enters the building from the street, the light comes from above and the atmosphere is calm. Above the foyer, as opposed to this, are extrovert open office spaces with horizontal references to the other floors and the surrounding area. Everything here can be experienced in its entirety and one works together on open and bright balconies over street level

23 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    House-shaped columns carry horizontal slabs and form an earthy stone shelf, made of concrete. The center of the building is illuminated by an atrium. Four massive pillars form the building's foundation in it. All parts of the building form an indivisible structure. On the ground floor there is a foyer surrounded by walls. It is not visible from the outside. Here one enters the building from the street, the light comes from above and the atmosphere is calm. Above the foyer, as opposed to this,...

    Project details
    • Year 2021
    • Work finished in 2021
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings
    Archilovers On Instagram
    Lovers 23 users