Renovation residential care center, Margraten (NL)

van Schaluynhofstraat 4, Margraten Margraten / Netherlands / 2021

0
0 Love 13 Visits Published

Verheij Architecten was commissioned by the care institution Envida to renovate and expand the 25-year-old Appelgaard residential care center in Margraten.
An important part of the renovation was the renewal of all bathrooms of the residents' rooms located in the high-rise building. The original bathrooms were too small and space to assist bedside was limited. That is why we opted for new prefab bathrooms with flexible and revolving walls, creating more and more efficient space.


A program item in the Schedule of Requirements was the realization of additional communal living rooms on all floors. In addition, a second connection had to be made between the high-rise and the low-rise, so that the P.G. residents (on the ground floor) have the opportunity to walk around. A new shared living room has also been realized in this connection.


On the ground floor, the restaurant has been completely refurbished and also equipped with a new kitchen. A new outdoor terrace has been created at the restaurant. In the basement, the spaces have been rearranged and accommodate ancillary functions such as a fitness room, activity room, staff changing rooms and storage rooms.


Client: Envida
Contractor: Aannemersbedrijf Gebr. Heusschen BV
Design: ir. H.F.M.J. Verheij
Design & Completion: 2019 - 2021

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Verheij Architecten was commissioned by the care institution Envida to renovate and expand the 25-year-old Appelgaard residential care center in Margraten.An important part of the renovation was the renewal of all bathrooms of the residents' rooms located in the high-rise building. The original bathrooms were too small and space to assist bedside was limited. That is why we opted for new prefab bathrooms with flexible and revolving walls, creating more and more efficient space. A program item...

    Project details
    • Year 2021
    • Work started in 2019
    • Work finished in 2021
    • Client Envida
    • Contractor Aannemersbedrijf Gebr. Heusschen BV
    • Status Completed works
    • Type Nursing homes, rehabilitation centres
    Archilovers On Instagram