BONA INTERNATIONAL CINEPLEX - BONA INTERNATIONAL CINEMA AT BEIJING PARADISE WALK MALL

Beijing / China / 2020

0
0 Love 9 Visits Published

‘Velocity’ is the design theme of this new cinema project, you can see traces of related elements throughout the space to enhance the dynamics of the interior. We created visuals that resemble the light and shadows left behind by cars rushing through the highways in the cities. Such city night scenes have appeared in countless movie scenes, so we’ve decided to capture this mood and project it onto this design.


 


Custom-made LED strips intersected and stacked freely with carefully allocated double-sided LED screens - which plays informative texts about movies and the cinema continuously, as if moving cars on the street. We’ve integrated this design into the entire space. We use black and gold as the main colors to resemble the sky of the city at night - the dark sky and the golden headlights of the cars work together to highlight the ‘velocity’ design theme.


 


At the atrium of the lobby, you can see a curved metal plate extending from the outdoor wall into the indoor ceiling, and installed with a squared LED screen. We use metal materials extensively throughout the project to resemble the modern and current city scenery. With the addition of the dynamic LED screens, creating a ‘technological’ atrium full of dynamic visuals. Upon stepping into the lobby, you can see that the long light strips on the ceiling are stacking on top of each other in layers. They connect from afar until up front continuously. The scrolling speeds of the text on the interspersed LED screens are all different - the combination of fast and slow text movement makes the ceiling even more dynamic, which can’t be illustrated by using a single light strip alone.


 


Follow the lights and you will be guided towards the corridor leading to the auditoriums. The light strips on the ceiling are not only used as a decoration, but also as a sign for different functional areas. In the ‘Parent-child interaction area’, we design the bottom of the light strip as a logo sign so that the audience can quickly find each functional area. In the parent-child interaction area, we still follow the same concept. The entire wall is made into a prop for children to climb. Due to space constraints, the wall is not too high. Even if the child climbs to the top of the wall, parents can still hold the hands of the child easily. The rounded arc design also minimizes the risks that might occur in the children's area.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    ‘Velocity’ is the design theme of this new cinema project, you can see traces of related elements throughout the space to enhance the dynamics of the interior. We created visuals that resemble the light and shadows left behind by cars rushing through the highways in the cities. Such city night scenes have appeared in countless movie scenes, so we’ve decided to capture this mood and project it onto this design.   Custom-made LED strips intersected and stacked freely with...

    Project details
    • Year 2020
    • Work started in 2019
    • Work finished in 2020
    • Status Completed works
    • Type Cinemas / Interior Design
    Archilovers On Instagram