ZOOPLUS

Genoa / Italy / 2017

0
0 Love 26 Visits Published

The project idea is developed considering the characteristics of the space. The first choice is to leave the entire perimeter window free in order to underline the continuity of the view. The second action is to place services in a central core so that both the longitudinal axis and the inclined axis, parallel the façade, are emphasize and shape the central volume. The design process starts from these fixed points, reflecting on how to place the functions according to different distribution schemes. The field office has been placed along the east side, the meeting rooms to the south and the relaxation space to the west one, delimiting them with mobile separations in order to guarantee maximum flexibility.


Type: Office


Location: Via XII Ottobre, Genoa (GE), Italy


Year: 2017


Area: 270 sqm


Budget: 160 K


Team: Max Dalle Sasse, Margherita Del Grosso, Andrea Silvestri


Photo Credit: Max Dalle Sasse

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The project idea is developed considering the characteristics of the space. The first choice is to leave the entire perimeter window free in order to underline the continuity of the view. The second action is to place services in a central core so that both the longitudinal axis and the inclined axis, parallel the façade, are emphasize and shape the central volume. The design process starts from these fixed points, reflecting on how to place the functions according to different...

    Project details
    • Year 2017
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram