Via Donau

Aschach a.d. Donau / Austria / 2018

1
1 Love 27 Visits Published

The long, one-story structure perfectly and naturally merges into the existing ensemble on the banks of the Danube. Yet it successfully redefines the place, recharges it and provides it with a new unique identity. Floating on a “high-water platform”, its subtle elegance radiates far into the river basin and reflects the interplay between longitudinal wood volumes and transversed rural massive buildings.
The roof gable is slightly tilted and lifted to underline the main entrance accessible by ramps. The foyer and the multifunctional seating room are connected to the front terrace to be clearly visible and enhanced to high quality spaces. The wide vertical wooden lamellas to the Danube underline the character of the volume and serve as a shading system to prevent overheating in summer. The roller blinds need to be used only at midday, so that a clear view at the water is guaranteed.

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The long, one-story structure perfectly and naturally merges into the existing ensemble on the banks of the Danube. Yet it successfully redefines the place, recharges it and provides it with a new unique identity. Floating on a “high-water platform”, its subtle elegance radiates far into the river basin and reflects the interplay between longitudinal wood volumes and transversed rural massive buildings. The roof gable is slightly tilted and lifted to underline the main entrance...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users