051 HOUSE

CASA 051 ALDEIA DO VALE GOIANIA BRASIL Goiânia / Brazil / 2010

0
0 Love 27 Visits Published

Casa Aldeia 051 Aldeia do Vale
The house, designed for a young couple with two children, is located in a horizontal condominium with strong ecological appeal and with support to the sustainability of the houses to be built. The place has an extraordinary beauty, standing in front of several lakes and large areas reserved for the preservation of native forests.
The leisure area is located in front of the building lot, being necessary to walk approximately 42 meters until to reach the building. The social areas communicate with the external landscape through the front glass façade.
In the center of the building there is an uncovered garden that communicates directly with almost all rooms, allowing not only the visual integration but also the exchange and renewal of the air, ensuring adequate climatic conditions.
All the water from the roofs is collected and stored in an underground reservoir with a capacity of 25.000 liters, used for the maintenance of green areas.
The lot as a upward slope of 4.5 meters, that has been overcome with the utilization of “semi-levels” that made possible a greater physical and visual integration between the various implanted levels.
In the back, at level 00 136, are located the garages, a workshop and a cellar. At level 00 are located the kitchen, part of the social sector, the central garden and the office. At level + 170 are located the guests suite and the room for movies. At the level + 323, are located the intimate living and the family rooms.
Technical specifications
Location: Aldeia do Vale. Goiânia, Goiás- Brasil
Project: 2006
Construction: 2010
Building lot: 1,964 m2
Total built area: 602 m2
Architectural project: arch. Fábio Angelo Rafael and arch. Renata d’Ayala Valva Rafael
Architectural project: arch. Fábio Angelo Rafael and arch. Renata d’Ayala Valva Rafael
Structural project: eng. Sandro Aurelio dos Santos Batista
Electrical project: eng. Sandro Aurelio dos Santos Batista
Hydro-health Project: Sandro Aurelio dos Santos Batista
Photos: Leandro Moura – Studio Onzeonze

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Casa Aldeia 051 Aldeia do ValeThe house, designed for a young couple with two children, is located in a horizontal condominium with strong ecological appeal and with support to the sustainability of the houses to be built. The place has an extraordinary beauty, standing in front of several lakes and large areas reserved for the preservation of native forests.The leisure area is located in front of the building lot, being necessary to walk approximately 42 meters until to reach the building. The...

    Project details
    • Year 2010
    • Work started in 2007
    • Work finished in 2010
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram