LL HOUSE

CASA LL GOIANIA BRASIL Goiânia / Brazil / 2018

1
1 Love 41 Visits Published

Looking for greater comfort close to nature, leaving behind a life in a tight apartment typical of a city with areas of high population density, the young couple with their only son contacted the architecture office "d'Ayala and Rafael" with the challenge of designing their home in a neighborhood with a strong ecological appeal, the condominuim "Aldeia do Vale "in Goiânia-Goiás.


The 10-meter slope terrain is located among the native vegetation of cerrado, with a constant presence of wild animals such as tapirs, deer and rheas with a view of a beautiful lake at the horizon.


The house is set in a medium height of the terrain, where the main access, social and intimate sector takes places.
At the lower level it's located the access to vehicles and its garage, a motorcycle workshop and a wine cellar.
At the upper end we found the acess of service and supplies.


The house was conceived basically in concrete structure, with only the coverage of the block where is the living room, made of steel structure.



Architects: d’Ayala+Rafael Arquitetura Project Year: 2018
Location: Goiânia, Goiás – Brazil
Area: 552.8m2
Terrain Area: 2127.35m2
Landscaping: Architect Judá Zamecki
Structure and Hydraulic: Engineer Sandro Aurélio Batista
Contractor: Construtora Construir
Photographs: Leandro Moura – Estúdio onzeonze

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Looking for greater comfort close to nature, leaving behind a life in a tight apartment typical of a city with areas of high population density, the young couple with their only son contacted the architecture office "d'Ayala and Rafael" with the challenge of designing their home in a neighborhood with a strong ecological appeal, the condominuim "Aldeia do Vale "in Goiânia-Goiás. The 10-meter slope terrain is located among the native vegetation of cerrado, with a constant presence...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users