RE: BeautyStudio

Non-Residential Unit Prague / Czech Rep. / 2020

0
0 Love 17 Visits Published

About the project:

The request by the owner of the RE:BeatyStudio was to create an environment, in which ladies will have instantly their complete care made including hair, nails, and express make-up. All of that during a single visit. Another important point was respecting the corporate design.

We prepared the layout of each zone in order to support the order of treatments and to also enable the combining of individual services. In the rear part of the studio, ladies have their hair washed and pedicures and manicures done. The front part includes an area intended for hair treatment, make-up, and a quick manicure, dominated by a bar counter, the purpose of which is to refer directly to the quick care. 

The corporate design is highly ingenious, enabling us to combine seemingly incompatible materials and colors. We were not afraid to blend metal with pink color, bricks with vanilla and pink colours, etc.

This gave rise, for instance, to a pink brick wall or pink curry net on the make-up wall behind mirrors. The studio can thus live with its own creative work and modify its wall according to its needs, adding photos, pictures, or further organizers.

We have intentionally raised the rear part and coated it with a vinyl covering, which very well resists to load, even in a humid environment. We have also delimited the pedicure area by another height level to create a space for personnel. 

The original tiling only remained in the front part.

We used vanilla color on the walls to connect to the original toilet door. 

The theme of a round mirror was translated from the main mirror wall to the opposite wall, on a larger scale, thus creating a stylish visual opening through mirrors and also an Instagram corner for ladies leaving the studio beautiful and elegant. 

Date of our interior draft: 2/2020
Date of realization: 9/2020
Type of reality: commerce space 
Size of reality: 52,9 m2

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    About the project:The request by the owner of the RE:BeatyStudio was to create an environment, in which ladies will have instantly their complete care made including hair, nails, and express make-up. All of that during a single visit. Another important point was respecting the corporate design.We prepared the layout of each zone in order to support the order of treatments and to also enable the combining of individual services. In the rear part of the studio, ladies have their hair washed and...

    Project details
    • Year 2020
    • Work started in 2020
    • Work finished in 2020
    • Status Completed works
    • Type Showrooms/Shops / Interior Design / Custom Furniture / Lighting Design / Leisure Centres / Furniture design
    Archilovers On Instagram