m16 house

Carpina / Brazil / 2018

2
2 Love 316 Visits Published

Casa M16 is located among other houses in a gated community in the city of Carpina. Seeking to meet the needs of customers, the project provides a weekend home to welcome, gather and be a reason for family gatherings. As an immediate response to the 30m x 15m corner lot, the two floors with a regular layout follow a pragmatic division in the layout of the rooms with a continuous design.


A large terrace on the corner appears as a project premise, hosting the main space and the family's longest stay. The shade designated by an expressive metallic pergola in galvanized steel sheets painted in yellow, indicates where three generations will be able to live together and share their experiences.
The few walls on the ground floor plan and the rigor in the plan of the first floor allow closures that in a continuous and sequential way, talk to each other until the horizontal yellow plane of the imposing pergolas. In these, the essence of the house is made, harmonizing with the blue of the hydraulic tiles and clashing with the whole.


Another notable element in the composition of the house is the set of glass blocks arranged in different arrangements, solving issues of privacy and control in the passage of light contained through the translucent surface of the material. The structural system adopted was in reinforced concrete, traditional and common in the region. Modular coordination was followed to the letter and guided the architectural design following a structural reasoning, whose structure expresses a frank and direct relationship with the formal built party. Casa M16 transmits to those who live it, the feeling of welcome. be it for the minimal affective decoration or for the regional touch of a genuinely simple and honest architectural language.

2 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Casa M16 is located among other houses in a gated community in the city of Carpina. Seeking to meet the needs of customers, the project provides a weekend home to welcome, gather and be a reason for family gatherings. As an immediate response to the 30m x 15m corner lot, the two floors with a regular layout follow a pragmatic division in the layout of the rooms with a continuous design. A large terrace on the corner appears as a project premise, hosting the main space and the family's longest...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users