Willow Street Apartment

Eclectic Apartment Renovation in Brooklyn Heights Brooklyn / 2017

0
0 Love 19 Visits Published

This 1600 SF apartment, located in a 1950’s art deco building in Brooklyn Heights, was not only a full renovation, but also an apartment combination to make an efficient space that could keep up with the busy lives of a family of three – a talent agent, an entrepreneur, and their teenage daughter.


The renovation created an open living, dining and kitchen space anchored by a black-steel-clad wall on one end and a white art wall on the other. The kitchen island defines and separates the kitchen and living, with white custom cabinets and a Corian countertop. Black-steel accents are carried throughout, incorporated into a column cover and the kitchen island. A solid surface faux-marble backsplash accents the walnut cabinetry. The windows are sleeved in anodized aluminum to reflect light.


Custom built-in cabinetry was used to maximize storage and efficiently use the limited square footage. The master bed wall is clad in bookmatched walnut panels, and behind, a walnut desktop wraps to become a window surround. A low window seat bench with storage runs the length of the perimeter wall through the apartment.


Downlights are used over the kitchen work surfaces for task lighting, but linear lighting is used to highlight the architectural volumes within the space. With the owners’ colorful furnishings and wallpaper, books, and record collections, the result is a modern, eclectic apartment in the heart of Brooklyn.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    This 1600 SF apartment, located in a 1950’s art deco building in Brooklyn Heights, was not only a full renovation, but also an apartment combination to make an efficient space that could keep up with the busy lives of a family of three – a talent agent, an entrepreneur, and their teenage daughter. The renovation created an open living, dining and kitchen space anchored by a black-steel-clad wall on one end and a white art wall on the other. The kitchen island defines and separates...

    Project details
    • Year 2017
    • Work finished in 2017
    • Client Witheld
    • Contractor Deary Construction LLC
    • Cost Witheld
    • Status Completed works
    • Type Apartments
    Archilovers On Instagram