Clinica Dentária São Paulo by Sabrab

Dental Clinic Design Portugal / 2021

3
3 Love 341 Visits Published

Inserted in a small fraction of 140 square meters, we had as objective the creation of a dental clinic with three dental offices, reception and other necessary technical spaces.
 
The main objective was the creation of a clinic with the smallest ecological footprint in the construction possible. For this the project team sought solutions for the walls outside the traditional, having opted for bamboo panels, which are the most sustainable plant in construction, due to their rapid growth.
 
For this, wood panels were created, and the ceilings of the entire clinical area in this material, with a circular evolutionary shape, which accompanies the cabinets, the doors of the clinical corridor and one of the cabinets, face to give continuity to the space.
All lighting equipment chosen was primarily energy efficiency and lower consumption. The reception lamp, an Artemide Alphabet of light, which fills the entire reception area by itself, stands out.
 
Furniture was designed at the reception, also in bamboo, with a shape inspired by Japanese architecture.
 
All technical areas were placed in the tardoz part of the clinic, where they are located, changing rooms, canopy and technical zones.
 
The materials chosen coating, were thought to be as neutral as possible, having only been chosen a Calacatta for greater prominence in the sanitary installation where the light is an LED that makes a Cross effect.
 
The materials of renders, were thought to be as neutral as possible, having only been chosen a Calacatta for greater prominence in the sanitary installation where the light is an LED that makes a Cross effect.
 

3 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Inserted in a small fraction of 140 square meters, we had as objective the creation of a dental clinic with three dental offices, reception and other necessary technical spaces. The main objective was the creation of a clinic with the smallest ecological footprint in the construction possible. For this the project team sought solutions for the walls outside the traditional, having opted for bamboo panels, which are the most sustainable plant in construction, due to their rapid...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users