Oriel Window House

Japan / 2016

43
43 Love 5,343 Visits Published

On a site area of only 42m2, We planned a housing with a horizontally long bay window (not included in the floor area) towards a park where you can see cherry blossoms.
Three layers of bay windows were set up to take in the scenery and light inside the building and it became a building that feels open.
Besides being able to effectively utilize the space by using the bay windows as a work desk and dining bench, it also functions as an eaves, making shadows in summer and delivering sunlight to the back in winter and warming the concrete floor.
At the lower part of the bay window, small windows can be provided to obtain constant ventilation even on a rainy day. It is also used to water the flowers between bay windows.
In addition, the hanging walls and waist walls at the upper and lower sides of the bay window function structurally as cantilevered beams, ensuring a frameless opening for capturing outdoor environments such as cherry blossoms and autumn leaves on all floors.


Architect's name Shinsuke Fujii
Site area 41.84m2
Building area 24.8m2
Total floor area 75.07m2
Year of construction 2016


Name of the photographer TERUAKI TSUKUI

43 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    user
    Enlarge image

    On a site area of only 42m2, We planned a housing with a horizontally long bay window (not included in the floor area) towards a park where you can see cherry blossoms.Three layers of bay windows were set up to take in the scenery and light inside the building and it became a building that feels open.Besides being able to effectively utilize the space by using the bay windows as a work desk and dining bench, it also functions as an eaves, making shadows in summer and delivering sunlight to the...

    Project details
    • Year 2016
    • Work finished in 2016
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 43 users