AETHER Apparel Headquarters

Los Angeles / United States

0
0 Love 33 Visits Published

Born out of the desire for men’s and women’s collections to look at home in the city but withstand the outdoors, Aether’s products reflect a pure expression of form and function. Aether Apparel engaged Assembledge+ to renovate an existing 1953 bow truss building and design a new, dynamic headquarters to echo the brand’s value and provide for a transparent and creative workspace.


The solution endeavoured to celebrate the original building by opening up the original structure and creating a communal and flexible workspace, partitioned into workstation areas, a design studio, communal areas and a conference room adjacent to a showroom.


Large window openings along the southern concrete façade fill the space with natural light and contribute to the sense of openness. The project’s clean lines, predominately white interiors with wooden details and exposed warehouse space create an airy, open office conducive to communication with a clean and modern aesthetic.


In the spirit of their extreme passion for the environment, the client requested the space to be as eco-conscious as possible and utilize solar energy for all the electrical requirements. A cooled roof made of foam was utilized to allow for all the wood structure and decking to be exposed while reflecting 80% of the sun’s rays. Outside, a canopy composed entirely out of solar panels provides shade from the southern sun and powers the entire office with solar energy, while putting an extra 30% back into the grid. 

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Born out of the desire for men’s and women’s collections to look at home in the city but withstand the outdoors, Aether’s products reflect a pure expression of form and function. Aether Apparel engaged Assembledge+ to renovate an existing 1953 bow truss building and design a new, dynamic headquarters to echo the brand’s value and provide for a transparent and creative workspace. The solution endeavoured to celebrate the original building by opening up the original...

    Project details
    • Client AETHER Apparel
    • Contractor Dobkin Construction
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings / Corporate Headquarters / Offices/studios / Showrooms/Shops
    Archilovers On Instagram