TA Apartment

Tel Aviv / Israel / 2021

12
12 Love 609 Visits Published

The Clients: a young couple + 2 girls


The apartment: a 135 sq.m. apartment in a building that was in the process of a complete renovation in the Yad Eliyahu neighborhood in Tel Aviv.


 Originally, the apartment consisted of four bedrooms, two bathrooms, and a guest toilet. A new interior division was required to adapt to the lifestyle of the young family, which wanted an open space with a light atmosphere and an airy, modern and bright look. The kitchen area and dining area were enlarged at the expense of the canceled guest restroom. In addition, the entrance to the laundry room was relocated to the kitchen area, and another bedroom that served as an office was reduced so that the master suite could be enlarged.


 The public space of the apartment is revealed from the entrance, which opens into the living room and has a large window facing the trees next to the building. A white iron minimalist library with thin shelves is installed on the TV wall, providing room for a TV and shelving for displays of books and ornaments. The entire space is paved with natural oak hardwood floors. A graphite gray corner sofa was placed with a black-and-white photo by Israeli photographer Ailon Glitzenstein above it. Above the deep red carpet with its geometric ethnic pattern are two solid wood tables with different finishes, one with a natural oak finish and one with a blackened finish.  Two white tracking lights were installed along with the library and the sofa. Incorporating black and mustard rattan armchairs with walnut wood added delicate touches of color to the space. The cushions were selected in natural shades and in different fabrics and textures.


 On the right side of the entrance is a kitchen, designed in an L shape, with a side of low cabinets, a sink, a dishwasher, and a stove, and a long side with a high cabinet unit with a refrigerator, oven, and microwave. A peninsula provides additional storage as well as seating for light meals. The finish of the kitchen cabinets are smoky gray, and the countertop is white with delicate tendrils in shades of gray. For the backsplash, hand-painted bricks were chosen in the same shade as the surface with a glossy finish and placed vertically to create a sense of  higher space. A strong L-shaped recessed lighting was chosen, as well as recessed spots lights above the peninsula to compensate there is no window in the kitchen area.


 Dining area and kitchen are arranged in a way to maximize the available space. We selected a delicate oak dining table, surrounded by chairs in a natural color, and above it, a black and brass asymmetrical light fixture. The dining area features a large art work by Israeli artist Tamar Branitzky that incorporates red and green colors.


 The bedroom's back wall is painted in gray-stone hues, which emphasize the bed's delicate hue. It includes a wooden bed with a braided back in natural color; two metal chests in deep red color are designed to serve as nightstands and are incorporated with brass lamps.  In front of the bed is a  wall cabinet with white facades. Parallel to the cabinet, a white tracking light was installed, and geometric art was hung on the wall. We chose a rope rug and a white mesh curtain for the window.


Master bathroom has an urban feel: concrete gray tiles combined with black faucets and a cabinet with natural oak veneer finish and white ceramic surface. An additional storage space is provided by the mirror cabinet above it.


 Next to the master bedroom is the children's room. A combination of white and oak furniture was chosen for it. Smoky green paint was applied to the back wall, and a white Roman curtain was chosen for the window. The space is decorated with pink textiles and a black and white carpet in the center.


 The third bedroom serves as a home office, with a wooden table and natural-colored chair. Geometric patterned rugs in natural shades of beige and brown add color and texture to the room.


 The floor of the main bathroom is covered with gray tiles, the walls with rectangular white tiles that are vertically arranged, and for the sink wall, rhombus-patterned tiles in a smoky light blue color were used. Brass wall light fixtures and brushed finish taps were also selected. It features a glossy white sink surface with an oak veneer cabinet, and an over-the-sink mirror with a matching oak frame.

12 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The Clients: a young couple + 2 girls The apartment: a 135 sq.m. apartment in a building that was in the process of a complete renovation in the Yad Eliyahu neighborhood in Tel Aviv.  Originally, the apartment consisted of four bedrooms, two bathrooms, and a guest toilet. A new interior division was required to adapt to the lifestyle of the young family, which wanted an open space with a light atmosphere and an airy, modern and bright look. The kitchen area and dining area were enlarged...

    Project details
    Archilovers On Instagram
    Lovers 12 users