KHS office in Zlín | Studio COSMO

Zlín / Czech Rep. / 2021

7
7 Love 931 Visits Published

The KHS communication agency has chosen the premises of the former Baťa plant in Zlín for its office space. We decided to accentuate and work with the original spatial qualities of the building – high ceilings, large windows, and an open floor plan. 
 
The agency moved to Zlín’s industrial environment in search of a professional location which would underline their creative nature and fulfil their dream of working from their own stylish space. Gradually, as the company has grown, the office has grown with them. We started with the first section four years ago and over the following years, new spaces and layers have been added. The interior design is flexible and dynamic, just like the clients themselves.
 
The whole office space has remained as open as possible, almost without a single partition. However, it was necessary to create a distinct and private area for client and employee meetings. The division of space was achieved using a light metal structure.
 
This metal frame is the most distinctive element of the whole office. We have filled in the frame with non-traditional materials so that it stands out as more than a mere functional division.
 
Against the reception area, the frame is filled with a black perforated plate, upon which a striking neon KHS logo has been installed. The square design of the reception desk is inspired by the floor plan of the building.
 
The main meeting room is partitioned from the office space by a polycarbonate board. This translucent material sufficiently obscures the meeting room from view. For this space, we designed atypical lighting fixtures and a custom conference table complete with company logo inlay.
 
The second meeting room is separated from the first by a large sliding cabinet which can easily be moved to enlarge either space. This gives KHS the flexibility to adapt these spaces to the needs of the projects of the day, it is even possible to extend the space into one long room when necessary.
 
The smaller meeting room is separated from the office area by a flower wall. We designed bespoke hanging flower pots, which are connected to each other vertically and thus provide a natural curtain.

7 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The KHS communication agency has chosen the premises of the former Baťa plant in Zlín for its office space. We decided to accentuate and work with the original spatial qualities of the building – high ceilings, large windows, and an open floor plan.  The agency moved to Zlín’s industrial environment in search of a professional location which would underline their creative nature and fulfil their dream of working from their own stylish space. Gradually, as the...

    Project details
    • Year 2021
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2021
    • Client KNOW HOW Solutions
    • Status Completed works
    • Type Offices/studios
    • Websitehttps://studiocosmo.cz/khs
    Archilovers On Instagram
    Lovers 7 users