Maggie's Centre Southampton | AL_A

Southampton / United Kingdom / 2021

8
8 Love 601 Visits Published

This is a building which emerges from an apparently abstract plan with an almost ethereal clarity. The project imagines the haven of a garden transported from the New Forest into the midst of the hospital’s concrete landscape. This arboreal context and wild naturalistic topography offers seclusion and protection from the outside world.


Subtle, light and with a rainbow of colours from the garden, this is an exquisite design to lift the weight off the shoulders of all who visit and all who work in it.



Project Credits 


Architect: AL_A


Landscape designer: Sarah Price Landscapes


Engineering services: Arup


Contractor: Sir Robert McAlpine


Ceramics: Cumella


Planting: Hillier


 


Trade Contractors


Groundworks: Shoreland


Envelope: Cantifix


Steelwork: Stephens & Stuarts


M&E: Lowe & Oliver


Ceramic wall construction: Chichester Stone

8 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    This is a building which emerges from an apparently abstract plan with an almost ethereal clarity. The project imagines the haven of a garden transported from the New Forest into the midst of the hospital’s concrete landscape. This arboreal context and wild naturalistic topography offers seclusion and protection from the outside world. Subtle, light and with a rainbow of colours from the garden, this is an exquisite design to lift the weight off the shoulders of all who visit and all who...

    Project details
    • Year 2021
    • Work finished in 2021
    • Status Completed works
    • Type Hospitals, private clinics / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 8 users