Àtic blanc | Fran Silvestre Arquitectos

Valencia / Spain / 2021

35
35 Love 2,354 Visits Published

Located in the center of Valencia, the project seeks to reinterpret the approach of this type of housing, recovering the potential of disused roofs. We like to think that each building takes away an open space from the city and gives it back on the roof.
The central access of the house allows the program to be organized in an orderly manner, on the one hand the day area, where a continuous space is articulated for the kitchen, dining room and living room. This space opens onto different terraces on both sides, favoring natural cross ventilation. The night area is located on the other side of the access. The axiality of the proposal appears in all of the rooms, and is enhanced by the arrangement of different elements, such as the linear lights on the ceiling, or the fixed furniture.
The terrace is understood as a kind of atrium open to the sky, seeking the feeling of being in an isolated building from which to contemplate the city of Valencia. Wouldn't it be great to be able to live with the spatial quality and scale of a small village in the center of cities?


Rooftops are like another city that exists above the one we know. Alvaro Siza

35 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Located in the center of Valencia, the project seeks to reinterpret the approach of this type of housing, recovering the potential of disused roofs. We like to think that each building takes away an open space from the city and gives it back on the roof.The central access of the house allows the program to be organized in an orderly manner, on the one hand the day area, where a continuous space is articulated for the kitchen, dining room and living room. This space opens onto different terraces...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 35 users