House in Godella

Home rehabilitation Valencia / Spain / 2020

38
38 Love 654 Visits Published

We carried out this project with a great deal of finesse. Our goal was to respect and emphasize the nature of this traditional Valencian house. It was imperative to us to find a way to regain the longitudinal axis of the building and allow natural light to enter and flood the residence.


We connected the different spaces deliberately – both double-height and on the same floor – to create direct and indirect views of the beautiful outside.


The interplay of double heights and openings achieves natural cross-ventilation giving the house great comfort with minimal energy demand.


The key to this project was to recover and restore the preexisting high-quality materials, integrate them into our design and introduce new natural elements creating a harmonious relationship. Playing with the classic line in the carpentry finishes to give a warm character to the whole.

38 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    We carried out this project with a great deal of finesse. Our goal was to respect and emphasize the nature of this traditional Valencian house. It was imperative to us to find a way to regain the longitudinal axis of the building and allow natural light to enter and flood the residence. We connected the different spaces deliberately – both double-height and on the same floor – to create direct and indirect views of the beautiful outside. The interplay of double heights and...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 38 users