Nogi Jinja reception space

Tokyo / Japan / 2019

0
0 Love 23 Visits Published

Spatial design around Nogi Jinja reception space. We designed the area around the counter,
fixtures and signs according to the space planned by Hiroshi Oe, a famous Japanese architect.
When we heard that materials have an impact on behavior, we felt the importance of using
"real" materials.


The reception space is semi-outdoor and is an environment that many people can touch.
Therefore, the material was selected in consideration of robustness and cleanability.
We considered using vegetable flooring, which could be called a "new real", rather than
stone or solid wood. This flooring is an abstract pattern that resembles a Japanese suminagashi,
expressing inspiration from the natural landscape. By installing this material, which is originally
used only for the floor, in various places, we created a sense of unity as a whole.


In addition, it was important that the space was highly variable depending on the season and
the event, so by combining it with a ready-made work table with casters, we realized functional
furniture while keeping costs down. The fixtures for displaying amulets using Japanese oshiki are
categorized so that it is easy to understand the various types of amulets. The sign has a graphic
that makes it easy to understand how to draw fortunes, aiming to be a reception space that can
convey the culture to as many people as possible.


DATE:Nov, 2019
PLACE:Tokyo, Japan
CLIENT:Nogi Jinja
INTERIOR DESIGN:Seiji Oguri (id inc.)
GRAPHIC DESIGN:Seiji Oguri (id inc.) Yohei Oki (side inc.)
CONSTRUCTION:Hiroshi Iguchi (Esta Build Co., Ltd.)
PHOTOGRAPHS:Norihito Yamauchi

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Spatial design around Nogi Jinja reception space. We designed the area around the counter,fixtures and signs according to the space planned by Hiroshi Oe, a famous Japanese architect.When we heard that materials have an impact on behavior, we felt the importance of using"real" materials. The reception space is semi-outdoor and is an environment that many people can touch.Therefore, the material was selected in consideration of robustness and cleanability.We considered using vegetable flooring,...

    Project details
    • Year 2019
    • Work finished in 2019
    • Client Nogi Jinja
    • Status Completed works
    • Type Shrines and memorials
    Archilovers On Instagram